Курс за подрастващи и пораснали кучета

Курсът за подрастващи и пораснали кучета се състои от 8 индивидуални урока и е с продължителност 8 седмици. 2 от сесиите ще са на място, при теб, а софийските улици и паркове ще домакинстват на останалите 6.

Три кучета - хотел за кучета

Структурата на курса е доста стегната, но с оглед на това, че сесиите са индивидуални ще направим нужните фини настройки, за да се съобразим с твоите, а и на кучето, нужди и проблеми. Всеки урок е с продължителност 1 час. Длъжни сме да те предупредим, че няма как да минем без „домашни“, така че бъди подготвен за това.
Ще концентрираме работата си с теб и кучето в 3 основни направления:

 

  • Спокойствие – основата, върху която ще градим. Генетиката и опитът имат своята огромна тежест във формулата на спокойствието, но ти гарантираме, че 8-те сесии с нас ще допринесат значително по въпроса.
  • Повикване  – ако кучето ти не идва, когато го повикаш, имаш проблем. По време на съвместната ни работа ще обърнем особено внимание на повикването. Това е най-забавната (но и предизвикателна) част от курса. Ще се поизпотиш (буквално и преносно)
  • Движение на кучето до теб на повод (и без повод) – за много стопани разходката е по-скоро мъчение, отколкото забавление. Заедно ще наклоним везните в правилната посока.

 

Важно!
НЕ се записвай на този курс ако:

  • Не можеш да отделяш 15-20 минути дневно, за да се упражняваш с кучето
  • Те е страх да се поизцапаш малко
  • Смяташ, че проблемите ти би следвало да се решат за минути (да го кажем така – симптомите на проблемите се “скриват” за минути. Работата по първопричините за проблемите изисква време, познания и усилия)
  • Вярваш, че кучето е длъжно да ти се подчинява – не, не е (но пък със сигурност можем да ти помогнем да те припознае като най-страхотното нещо на света и да избира теб пред всичко останало)
  • Очакваш кучето ти да стане “машина” (ползите от този курс са не толкова “спортни”, колкото социални – съжителството ви ще се подобри значително, а кучето ти ще те слуша достатъчно, за да се наслаждавате на спокойна и приятна разходка, но ако държиш на парадна прецизност си приготви много време и се насочи към спортната дресура)