За нас

Градското куче не е като всички останали кучета – към него има много повече изискавания – лични, а и социални. В идеалната си версия то е спокойно, уравновесено, не лае по всевъзможни интересни за него неща навън(като боклукчийския камион в 6 сутринта), не развява стопанина си по улиците като хайдушки байрак, не души джоба на човека в трамвая, не преследва настървено всичко движещо се и определено не облизва сладоледа на момиченцето в парка. Градското куче не живее на двора, не пази овце, нито търси изгубени хора. То е наш другар в разходките, партньор в излежаването и верен спътник в живота и нашето забързано ежедневие.

Понякога обаче, представите ни за идилично съжителство ярко контрастират с реалността. Оказва се, че на моменти, Шаро има коренно различна от нас визия за това кое е забавно, кое става за ядене, как се поздравяват хората в парка, колко време трябва да трае разходката и как да протича тя.

Отне ни година и половина да разработим окончателния вариант на идеите си за предотвратяване и овладяване на подобно развитие на нещата. Вие, стопаните, бяхте по-неясната величина във формулата на успеха и положихме много усилия да оформим ролята ви така, че да излезне уравнението. Заложихме изцяло на позитивен подход и гарантираме че както вие, така и кучето, ще се чувствате комфортно и забавлявате във всеки един етап от обучението.

Генетичният код има своя решаващ принос за характера на кучето, но вашата информираност и правилна намеса в ранния му социализационен период могат да бъдат успешна превенция срещу 90% от евентуалните бъдещи поведенчески проблеми. Не забравяйте – колкото по-рано, толкова по-добре.

Основните умения, които според нас трябва да притежава градското куче, са:

• да може да контролира емоциите си

• да дава и разчита правилните сигнали при общуване с хора и себеподобни

• да има когнитивния капацитет да се справя с интезивната градска среда

• да е спокойно, когато остане само вкъщи

• да се движи безпроблемно на повод

• да следва движението на стопанина си когато е без повод

• да се отзовава при повикване

Върху тези умения структурирахме нашите курсове за подрастващи и пораснали кучета. От 30.06.2018 тази секция от услугите ни ще има и онлайн версия.

Знаем, че ще има и такива, които ще почукат на вратата ни с конкретен поведенчески въпрос – ще ви изслушаме внимателно, ще диагностицираме проблема и ще изработим персонален план за работа за период от време по преценка на инструктора.

По-спортно настроените и амбициозни натури сред вас биха имали възможност да надградят и доразвият екипните си умения в заниманията за напреднали, които предлага спортният клуб към Citydogs.bg.

Нямаме търпение да се запознаем!